You are here:  

Muškarac-Ovan-ljubavni-profil

muškarac ovanMuškarac OVAN je vječno u potrazi za partnericom  koja ima dovoljno potencijala da ga mentalno i fizički izazove. Kada se zaljubi on je dominantan, agresivan, impulzivan i neumoran. Partnericu koja nije naviknuta na njegova energična uzbuđenja može vrlo lako da izbaci iz takta.  Ovan ima osjećani pristup, koji nije znak njegove slabosti već reakcija strastvenog intenziteta njegove naklonosti. Ovan voli eksperimentirati i dovodi ljubavne i seksualne situacije do limita- on ima Kama Sutra u malom prstu! On je u potrazi za partnerom koji može dijeliti  njegove interese i biti u stanju pratiti ga u korak u njegovoj životnoj žurbi.

 

Muškarac Ovan u ljubavi je vrlo ljubomoran, te mu partner stalno mora dokazivati svoju ljubav. Ukoliko posumnja u svoju partnericu vrlo lako dobije veliki napad ljubomore, ali ipak njegov eksplozivni napad nije dugog vijeka.
Muškarac Ovan je agresivan je i pun kreativne energije i entuzijazma, pa mu te osobine dozvoljavaju da često uvodi promjene u svoj život. Njegov nagon i nestrpljenje ga često dovede u situaciju da učini nešto prije nego o tome razmisli, pa se  zna dogoditi da sam sebi postane najveći neprijatelj.
On ima problem prihvaćanja autoriteta drugih, ne trpi naređenja i ne zna poslušati dobar savjet. Rođen je  da bude predvodnik, ne pratilac. Slična je situacija i u ljubavi: on motivira i kontrolira. Od partnerice traži priznanje za svoja djela. Ukoliko naiđe na probleme češće je agresivan nego diplomata, i to sve sa željom da dođe do svog cilja. Njegov uspjeh često dolazi iz kontinuiranog  neprihvaćanja neuspjeha i nesposobnosti da prihvati poraz. Ipak, gospodin OVAN zna biti najbolji prijatelj u dobru i zlu, i uvijek je spreman čvrsto stajati na strani svojih prijatelja.


Pretraga

Libra
Ned
9 degree(s)
Libra
Moon in Libra
13 degree(s)
New Moon
New Moon
0 day(s) old