You are here:  

Podznak

Ispis

PodznakAscedent je vaš podznak, odnosno znak koji još bolje određuje vašu osobnost. Podznak čini da se ljudi koji su rođeni u istom horoskopskom znaku međusobno ipak razlikuju po temperamentu, različitim sklonostima, osobinama, željama i ambicijama. Ascedent je znak koji se uzdiže na istočnom horizontu u vrijeme vašeg rođenja. Ascedent ili podznak je bitan ne samo zato što dopunjuje značenje vašeg osnovnog horoskopskog znaka, već i zbog toga što se bez točno izračunatog podznaka, ne može izraditi točan natalni horoskop.

Ascedent, odnosno podznak određuje položaj 12 kuća horoskopa. Ascedent ili podznak je dio horoskopa, dio sveobuhvatnog, dio općeg mikro svemira. On je jedna globalna posebnost, no ipak posebnost, jedno individualno biće, od svega i u svemu globalnom najposebnije.

Ako je vaš znak u kojem ste rođeni, odnosno Sunčev znak, nosilac ega, kroz volju, svakome pojedincu ono blisko i prepoznatljivo “ja”, onda je podznak jedan dublji, prikriveni, sasvim očigledan, a za mnoge tajan, identitet ega, identitet čovjekovog mikro svemira. On je uvijek, ona bitna i nepromjenljiva potreba u čovjeku, on je karakter vašeg karaktera i skoro uvijek, jedno neumoljivo biće unutar njega, čije potrebe on mora slijediti, živjeti i proživjeti.

I što god da čovjekov karakter i njegova ćud, koji žive u Suncu, iz vana govorili o njemu, ipak je podznak osnovni dio suštine čovjekove psihologije, kojega volja, naročito kada je mlada, potiskuje, a osobnost skriva od sebe. Uvijek je tako, kada su različiti interesi i potrebe ova dva znaka, pa zato je baš podznak, u svom karakteru, ono prvo, što čovjek o sebi mora otkriti, a što čovjekova volja, sasvim često, ne želi prihvatiti.

Podznak je znak koji se uzdiže na istočnom horizontu u trenutku rodjenja, a Ascedent stepen u tom znaku, od kojeg počinje prvo polje. Podznak govori o našoj ličnosti, o tome kako izgledamo i kako se ponašamo.

Kako bi se izračunao podznak potrebno je znati ove podatke – dan, mjesec, godina, točno vrijeme (sat) i mjesto (grad) rođenja.

New Page 1

Odaberite svoj znak i pročitajte kombinaciju Vašeg znaka i podznaka

flashing_down_arrow


Pretraga

Libra
Ned
8 degree(s)
Libra
Moon in Libra
1 degree(s)
New Moon
New Moon
28 day(s) old